top of page

Varför glukosamin

Uppdaterat: 25 maj 2020

Varför glukosamin och kondroitin inte hjälper Som du redan vet äter inflammation på dina leder och torkar ut dem.

Och medan dina leder är inflammerade blir de inte bättre, oavsett hur mycket glukosamin du dricker. Detta beror på att dina leder gnids mot varandra och dina vita blodceller (”städfirman”) attackerar allt de får syn på. Din kropp är ständigt i en återuppbyggnadsprocess. Och glukosamin-piller är som extra tegelstenar (utan att du behöver dem) som din kropp kan använda för att bygga dina leder. Problemet är att denna återuppbyggnadsprocess inte är effektiv när du har en inflammation.

Föreställ dig att du försöker bygga en vägg, en tegelsten åt gången. Och varje gång du fäster en tegelsten kommer inflammationen med en rivningskula och gör ett hål i din vägg. Detta är en kamp som är dömd att misslyckas. Om du inte stoppar inflammationen kommer du ingenvart. Så, hur kan du stoppa inflammationen? Svaret är enkelt: genom att ge din kropp de verktyg den behöver för att slå tillbaka


Var bildas Dopamin?


Signalsubstansen dopamin bildas främst i binjuremärgen. Det är bland annat tyrosin som är med och bildar dopamin. I binjuremärgen bildas även adrenalin och noradrenalin. Tillsammans så kontrollerar de bland annat kroppens motståndskraft under psykisk och fysisk stress. Tack vare att binjurarna sällan utsätts för sjukdomar så påverkas normalt sett inte dopamintillverkningen av sjukdomar hos en människa. Dessutom så påverkas heller inte tillverkningen av detta ämne om man tar bort en av två binjurar vid organdonation.

10 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page