top of page

Tips inför december

Julen är för många en högtid där vi spenderar tid med nära och kära, samt en chans att varva ner från arbete eller studier. Det kan dock bli svårt att komma tillbaka in i rutiner efter ledigheten då man lagt träningen på hyllan ett tag. Här kommer därför 10 tips på hur du hållerigång formen, och därmed slipper detta ångestmoment när julen är över.

Är du en av dom som släpper allt som har med träning att göra under dessa dagar, och sen har svårt att sätta igång igen? Ta då denna julen och testa något annorlunda! Dra iväg en sväng till gymmet och kicka igång förbränningen inför vad som komma skall - massa god julmat! Dessutom är detta ett väldigt bra sätt att få lite egentid och varva ner innan all julstress.​ ​ Finns det inte möjlighet att gå till gymmet? Sätt ihop ett cirkelpass hemma där du går igenom hela kroppen. Enkelt och effektivt! Ta gärna hjälp från mig. Och prioritera din egen tid för kommande framtid Om träning känns som ett stort nej under kommande julen, bege dig i alla fall ut på en promenad ute i den friska luften. Och då menar jag inte i stadsmiljöer. Vardagsmotion är otroligt viktigt för både kropp och hälsa, och dessutom är det ett väldigt bra sätt att hålla igång rutinerna. Känner du igen dig  att somna i soffan efter Kalle Anka? Julfirandet kan resultera i att vi äter mer än vanligt, och vi rör oss mindre än vanligt. Så hitta på aktiva lekar med familj, släkt och vänner och ta tag i de tillfällen som dyker upp där vi är i rörelse i förebyggande syfte inför december månad.

Kom ihåg att inte ha så bråttom när det är dags för julbord, vilket jag starkt avråder dig ifrån du smittorisk är hög. Men om det är nödvändigt ha i åtanke att äta i normalt tempo och njut istället för att stressa i dig maten och se efter (hygienen) Det är svårt att känna mättnad när det går för snabbt och ofta blir det för mycket mat som resulterar i illamående och trötthet. Satsa på mycket protein, bra kolhydrater och fetter på julbordet. Exempel på detta är lax, ägg, skinka, kalkon, nötter, hemmalagade köttbullar, potatis, rödbetor, frukt och grönt m.m. och för dig som är vegan, va inte främmande till bönor i all des like. Älskar du julmust men vill undvika socker? Avstå eller välj te alternativ. Vi får ofta i oss alldeles för stora mängder socker och mycket kalorier i dryckesväg, vilket också dra ner på emunförsvaret. Julbak kan vara en av dom största bovarna i matväg under julen. Dessa sockerfällor kan kicka igång ett sötsug som håller i sig länge, Oroa dig inte om det inte finns tid till bakning! Ha good framförhållning och kontakta mig eller någon du känner som är expert i alternativa bakverk. www.bodyofyours.com Under det kalla halvåret är det inte ovanligt att man åker på sjukdomar, vilket gör det ännu svårare att hålla träning och kost i schack. Därför är det extra viktigt att få i sig vitaminer och mineraler. För mer information www.bodyofyours.com

7 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page