Naturläkemedel Artros


artros

Det finns tyvärr idag inget botemedel mot artros som vi i västvärlden känner till – däremot finns det bra behandling att tillgå. Grundbehandlingen består av fysisk aktivitet och, om den drabbade är överviktig, viktnedgång. Utöver detta kan smärtstillande läkemedel användas. En sista utväg är kirurgi. Även i de fall då operation blir aktuellt bör den drabbade dock ha genomgått träning som behandling. Utöver dessa behandlingsformer väljer somliga att använda sig av naturläkemedel för att behandla sin artros.Då artros alltid varit en vanlig sjukdom i samhället har man i alla tider haft olika typer av huskurer och naturläkemedel som anses kunna lindra och bromsa sjukdomen. Man bör dock komma ihåg att det saknas studier som kan ge vetenskapligt stöd för att preparaten gör någon som helst nytta.

  • Ingefära. Att använda ingefära mot artros sägs kunna lindra sjukdomen tack vare sina antiinflammatoriska egenskaper.

  • Nyponpulver. De som använder nyponpulver mot artros gör det eftersom det anses kunna öka rörligheten i lederna.

  • Gurkmeja. En vanlig uppfattning är att det går att använda gurkmeja mot artros då det sägs dämpa ledsmärtor. Det är också en ingrediens i flera smärtlindrande preparat eftersom växten har en viss inflammationsdämpande egenskap.

  • Grönläppad mussla. Att ta grönläppad mussla mot artros (i pulverform) säga ha en antiinflammatorisk effekt.

  • Glyc. Det finns de som tar glyc mot artros eftersom det innehåller pulver från den grönläppade musslan. Glyc innehåller även kollagen, zink och c-vitamin. De tre sistnämnda är ämnen som behövs för ledbroskets naturliga funktion. Dessa ämnen sägs tillsammans kunna hjälpa till vid återbildning av brosk.

Alla alternativa eller naturliga läkemedel lyder under livsmedelslagstiftningen. Det innebär att de är testade och säkra att konsumeras av människor i den form de säljs. Det ska alltså vara riskfritt att experimentera med kosttillskott såsom nyponpulver för artros. Det värsta som kan hända är att de inte haft någon effekt och kostat pengar i onödan. Detta är även det mest troliga som kommer att hända då inget av dessa ämnen har någon vetenskapligt bevisad effekt.

9 visningar0 kommentarer

Mail: faisalboye@gmail.com

Adress:Birger Jarlsgatan 70

​© 2019 Body of Yours