MINDFULNESS!

Vad är Mindfulness?


Mindfulness är ett speciellt sätt att vara uppmärksam som vi alla har tillgång till. Det är även ett förhållningssätt, att vara öppen inför och vänlig med sin upplevelse. Kvalitén på vårt sinne och de tankar vi har, spelar en central roll i att forma hur vi upplever världen, våra egna liv och andras liv. Mindfulness är den medvetenhet som uppstår när vi är avsiktligt uppmärksamma ögonblick för ögonblick.

Det handlar helt enkelt om att vara här och nu, att hitta en sinnesnärvaro där vi riktar vår uppmärksamhet för att inte dras med i eller fastna i dömande av de tankar som uppstår.

Vi kan träna Mindfulness inom alla våra fem sinnen: känseln, hörseln, synen, lukten och smaken. Ett av de vanligaste sätten att träna färdigheten mindfulness är att fokusera sin uppmärksamhet på det egna andetaget. Mindful andning innebär att vi uppmärksammar hur det känns att andas, ögonblick för ögonblick.

Mindfulness har sitt ursprung i österländska kontemplativa traditioner. Jon Kabat-Zinn m.fl testade  i Massachusets 1978 att anpassa dessa uråldriga tekniker för kroniskt sjuka på ett sjukhus. Sedan dess har en mängd så kallade Mindfulness-Baserade Interventioner (MBI) utvecklats som kombinerar kunskaper från kontemplativa traditioner med västerländsk psykologi.


Fördelar med mindfulness

Gör oss mer avslappnade Hjälper oss att minska intensiteten på ältande tankar Tillåter oss att njuta mer av livets goda stunder


Gör att vi kan vara ett bättre stöd för människorna i vår omgivning

13 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Mail: faisalboye@gmail.com

Adress:Birger Jarlsgatan 70

​© 2019 Body of Yours