top of page

Känner du din kropp?

Hur gör man för att hålla sig på den friska sida?

Får jag fråga hur din sommar har varit? Har du haft semester? BRA i sådana fall, då vill jag att du återblickar till den period och att du tänker på hur bra det var för dig att bara kunna njuta och släppa på allt ansvar som har med jobba, hem, vänner och alla måsten att göra. Du kommer in i dig själv och kan vara närvarande i nuet och bara gör det du själv behagar att göra.

Nu i oktober, rullar vardagen på och hösten lindar sig omkring dig. Du kan inte undgå att tänka på att vintern bara är runt hörnet med all dess tillhörigheter som stress, jul,nyår, alla hjärtans dag m.m. och då har jag inte tagit upp all vardagsstress som smyger sig på.

Låter det deprimerande? Om inte så kanske du känner igen dig, eller blir påmind om de gångna årens höst - och vintersäsonger?

Känner du inte igen något av detta kan du sluta läsa nu!

Eller?

Hösten är här, det råder ingen tvivel om det.

Under sommaren kan jag nästan slå vad om att hälsa och välbefinnande inte va på din prioritetslista. Jag vet att det finns en hel skog av information där ute som förespråkar om hur du ska förhålla dig till ett hälsosamt välmående liv.

Därför tänker inte jag göra detsamma. Jag ska i stället påminna dig om hur ditt liv kan se ut och hur du förmodligen är i din vardag!

Det vanligaste vi gör i våra vardagsliv, för att hålla oss friska är att man tar till sig av dieter och olika former av träningsprogram som i långa loppet blir till ett måste.

Ex. gå en promenad varje morgon. Som om du inte kommer att gå någonting under dagen? Ex. göra 100 crunches per dag. Ja visst kan du göra det? Men sen börjar du tänka när och hur ska jag finna tid att klämma in det? Ex. Oftast så pratas det om att gå ner en eller två storlekar, visst?

Där finns det galet många ideer om hur man ska bära sig åt. Jag ska inte ens ta ett steg in i den djungeln, men jag vill fråga dig som väljer denna väg, om du någonsin frågat dig själv om hur väl du är connectad till din kropp och själ? Ex. Du ska hålla ett lågt intag av att äta och dricka kalorier. Ja visst kan du det och du gör det säkert också! Du som har testat det vid det här laget vet att det inte är hållbart i längden. Du inser snart att räkna och hålla koll på vad du stoppar i dig blir ytterligare ett åtagande i din vardag där du inte riktigt kan värdera högt nog för att prioritera det. Ex. Du ska sluta med att äta socker och sötsaker. Ja för fan det är en utmaning som du kan klara av tänker du och ger dig själv den utmaningen en chans. Fan va duktig du känner dig som klarade en hel vecka utan sötsaker. Hej vet du hur grym du är, riktigt bra jobbat som höll ut en hel vecka utan sötsaker! Men återigen så måste jag fråga dig en sak.Hur kände du dig under tiden du var utan sötsaker? Kan du vilja påstå att du var en gladare och trevligare människa under dom dagarna?

Sen vill jag att du funderar på varför du så villigt är beredd på att ta bort den viktigaste belöningssystem som din kropp känner till och håller igång ditt humör och kanske till och med en stor del av din livsglädje i takt med dessa långa mörka kalla årstider som vi lever i. HÖST VINTER OCH VÅR!

Har jag Faisal Boye följt diet nångång?

JA det har jag, jag har testat en hel del dieter för att få en inblick av vad som sägs och påstås i den kolossala djungel av dieter och program för ett hälsosammare liv här upp i nord.

Jag har provat över 50 olika dieter under mina 40 år i livet. Av dom 50 som jag provat och kört längre än tre månader av, så kan jag stolt säga att en av dessa dieterna som funkade på mig är LCHF! Jag som person utifrån vart jag kommer ifrån och den arvsanlag jag bär på och de DNA förändringar min kropp har gått igenom under tiden jag bott och levt här i norden, kan jag säga att jag mår som bäst när jag äter som jag åt som barn. Mina första sex år i livet åt jag mer eller mindre en gång om dagen, vilket innebär att den mat man fick fick mäta magen tills man fick chans till att äta igen. Än idag mår min kropp som bäst av att äta en gång om dagen. I dagsläget kallas detta för 5:2 dieten.

Jag vill nu vara extra tydlig med att berätta för dig som läsare att jag har lagt många år på att lära känna min kropp och mig själv till den grad att jag kan diagnostisera mig själv i den mån av att jag lever som jag gör. Jag säger inte att du ska göra som jag berättar, däremot vill jag att du ska lägga din dyrbara tid till att lära känna din kropp och dig själv.


#hälsa #motivation #måbra #sweden #träna #health #healthy #jagtogbeslutet #healthylifestyle #inspiration #motmintoppform

34 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page