Hur Lymfsystemet Kan hjälpa dig från att bli sjuk!

Lymfsystemet är en del av cirkulationssystemet och en avgörande del av immunsystemet. Det består av körtlar, lymfkörtlar, mjälten, lymfkörtlarna och mandlarna. Lymfen har flera sammanhängande funktioner såsom:


. Det tar bort mellanliggande vätska från vävnaderna.


. Lymfsystemet absorberar och transporterar fettsyror och fetter som chyle från matsmältningssystemet.

Lymfsystemet transporterar vita blodkroppar till och från lymfkörtlarna in i benen.


. Den transporterar antigenpresenterande celler (APC), såsom dendritiska celler, till lymfkörtorna där ett immunsvar stimuleras.Tyvärr är lymfsystemet inte i balans hos många människor på grund av näringsbrister, högt intag av bearbetade livsmedel och brist på aktivitet. Här är några hälsoproblem som tyder på att ditt lymfsystem kräver en allvarlig rengöring:


. Artrit


. Hudtillstånd


. Matsmältningsproblem


. Ofta huvudvärk


. Sinusinfektioner


. Oförklarade skador


. Övervikt


. Kronisk trötthet


Lymfsystemet har inget eget aktivt pumpsystem och det behöver kroppens rörelse, andning, tarmaktivitet och muskelverkan för att skapa flöde. Det är därför Jag kommer att presentera olika sätt som kan hjälpa dig att skapa flöde i ditt lymfsystem som är nödvändigt för att ta bort gifter från kroppen.


1. ÖVNING


Regelbunden träning är nyckeln för ett friskt lymfsystem. Börja i början med mindre kraftfulla träningspass och försök långsamt integrera mer intensiva övningar i din dagliga träning. Den mest stimulerande övningen för lymfsystemet är återhämtningen på en liten trampolin.


2. ALTERNATIVA BEHANDLINGAR


En lymfatisk dräneringsmassage är ett av de enklaste sätten att avgifta lymfsystemet. En skicklig massageterapeut kan stimulera cirkulationen i lymfen och tappa fett, vätskor och gifter bort från dina celler för korrekt eliminering. Akupunktur är en annan effektiv behandling som hjälper dig att stimulera lymflödet och hjälpa till att ta bort gifter från kroppen.

En infraröd bastu är också ett bra och enkelt alternativ. Svetten som utsöndras genom din hud underlättar den toxiska bördan på ditt lymfsystem, vilket gör att den fungerar bättre.


3. VARMA OCH KALLA duschar


Det varma vattnet hjälper till att utvidga blodkärlen, och det kalla vattnet krymper dem. Detta skapar en "pump" -åtgärd som tvingar ut vätskan som har stannat kvar i kroppen. Denna terapi rekommenderas inte för gravida kvinnor och de som lider av hjärt-kärlsjukdom.


4.TORRBORSTNING


Borsta din torra hud i en cirkulär rörelse i 10 minuter med en naturlig borste och sedan ta en dusch. Du kan kombinera torrborstning med varm och kall dusch för bättre effekter.


5. DRICK RENT VATTEN


Det rekommenderas att dricka upp till hälften av din kroppsvikt i uns vatten per dag. (Till exempel 160 pund. = 80 uns vatten). Du bör också dricka några glas citronvatten också.


6. UNDVIKA VÄGRA TÄCKA KLÄDER


Du kan minska den rätta cirkulationen i lymfsystemet genom att bära trånga kläder. Täta kläder kan orsaka blockeringar i lymfsystemet, vilket kan leda till ansamling av gifter.


7. FÖRVARA DEEPLY


Våra kroppar har tre gånger mer lymfvätska än blod, men det finns inget organ för att pumpa den. Pumpning av djup andning hjälper lymfsystemet att transportera toxinerna i blodet innan de avgiftas av levern.


8. Ät mat som främjar LYMPH FLOW


Att äta råa och näringsrika livsmedeldiet främjar ett hälsosamt lymfsystem. Några av de rena matarna för lymfsystemet är:


. Bladgröna grönsaker


. Frukt med lågt socker


. Krossade linfrön


. Chia


. avokado


. Vitlök


. brasilianska nötter


. mandlar


. valnötter


. tranbär


9. Undvik livsmedel som orsakar blockeringar i det lymfatiska systemet


Förbättra din lymfhälsa genom att undvika följande livsmedel:


. Halvfabrikat


. Konventionellt höjt kött


. Artificiella sötningsmedel


. Konventionellt mejeri


. Socker


. soy


. Bordssalt


10. ANVÄNDA örtar som stimulerar lymfflöde


Det finns många örter som kan vara till stor hjälp för lymfsystemet. Använd följande örter för att förbereda te som främjar lymfhälsa:


. Echinacea


. Astragalus


. Vild indigo rot


. goldenseal


. Koriander


. Poke rot


. Persilja


Vid funderingar tveka inte med att kontakta mig!

https://www.bodyofyours.com/contact


30 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Mail: faisalboye@gmail.com

Adress:Birger Jarlsgatan 70

​© 2019 Body of Yours